Omgeving

Winkelcentrum

Direct naast het complex is een metrostation, en aan de andere kant daarvan ligt winkelcentrum Ganzenpoort. Naast een Albert Heijn zijn er enkele exotische supermarkten, en een dertigtal kleinere winkeltjes voor met name de dagelijkse boodschappen. Geldautomaten, apothekers,en cafetaria maken het aanbod compleet. Schuin aan de overkant van het winkelcentrum is een huisartsenpost gevestigd.

Groenhoven

Groenhoven, net even anders … Even verderop langs de Bijlmerdreef, komend vanaf het metrostation en het winkelcentrum, ligt Groenhoven, een appartementencomplex met hetzelfde uiterlijk als Gouden Leeuw: dezelfde architect en dezelfde bouwer. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er ook verschillen. Groenhoven vormt een aparte VVE en bestaat uit acht torens (Gouden Leeuw 10 torens).
Net als Gouden Leeuw bestaat Groenhoven uit appartementen van 100m2 en 55 m2. Maar doordat in Groenhoven een groter deel bestaat uit 55 m2 appartementen kent Groenhoven meer woningen dan Gouden Leeuw.

Zie https://vvegroenhoven.nl/wordpress/

Geerdinkhof

Geerdinkhof, met ook een deeltje ‘van Stigt-woningen’. Gezien vanuit Gouden Leeuw achter Groenhoven, ligt een wijk met eensgezinswoningen. Het noordelijk deel ervan (de 500-nummers) is, net als Gouden Leeuw en Groenhoven, ontworpen door Architect Joop van Stigt. Bij die woningen is het karakter van ons appartementencomplex terug te vinden in met name de balkons.

Zie http://www.geerdinkhof.nl

Gaasperplas

Het einde van de G-buurt wordt gevormd door de Gaasperplas en het omliggende park, een overblijfsel van de Floriade 1982. Een mooi natuurgebied net buiten de ring, op korte afstand van Gouden Leeuw: bereikbaar met de metro, bus 41, met de fiets of zelfs lopend.

Zie hier voor een overzichtskaart en beschrijving van de mogelijkheden.

Het park wordt de komende jaren aangepast:
https://www.amsterdam.nl/projecten/gaasperplas/

Bijlmerweide

Direct achter Gouden Leeuw begint de Bijlmerweide die achter Groenhoven en Geerdinkhof helemaal doorloopt tot bij de Gaasperplas. Een loopbrug maakt een verbinding met het Diemerbos, aan de overkant van de Provincialeweg en de rivier de Gaasp. O.a. een manege, Kinderboerderij Bijlmerweide met pannenkoekenrestaurant zijn er te vinden.

Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Bijlmerweide

Stadsdeel Zuidoost

Het stadsdeel is onderdeel van de gemeente Amsterdam. In de gemeenteraad worden de grote beslissingen genomen. Een aantal taken is gedelegeerd aan de bestuurscommisie Zuidoost. In het Stadsdeelkantoor bij de markt bij Winkelcentrum Amsterdamse Poort, kunt u terecht voor b.v. paspoorten en vergunningen.

Zie http://www.zuidoost.amsterdam.nl

Kinderboerderij

Direct grenzend aan Winkelcentrum Ganzenhoef vindt u, midden in het stadsgebied, kinderboerderij Gliphoeve, waar u zo maar paarden en pony’s en wat al niet voor dieren meer kunt treffen. Er is ook een pannenkoekenrestaurant.

Zie http://kinderboerderijgliphoeve.nl/

Daarnaast ligt er aan de Bijlmerweide ook nog Kinderboerderij Bijlmerweide

Manege

Grenzend aan de Bijlmerweide, vlak achter Gouden Leeuw, is er een manege, Manege Stichting Waveren

Joop van Stigtpark

Gouden Leeuw en Groenhoven zijn gelegen in een mooi aangelegd park dat vernoemd is naar de architect van de beide complexen, Joop van Stigt