Welkom op de website van de VvE Gouden Leeuw!

De Gouden Leeuw is een verrassend wooncomplex in het groen van Amsterdam Zuidoost binnen de metropool Amsterdam. In 15 metro-minuten ben je in hartje Amsterdam maar ook watersportgebied Gaasperplas, polderlandschappen en de natuurgebieden Vecht en Gein zijn praktisch naast de deur. De Gouden Leeuw bestaat uit 10 woontorens met zo’n 400 koopappartementen onderling verbonden met overdekte loopstraten. Er zijn twee verschillende type appartementen te vinden, die van 55 m2 of 110 m2. Architect en professor Joop van Stigt ontwierp het complex in zijn huidige opzet in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Uitgangspunt was een terugkerend, geometrisch ontwerp van woontorens gelegen in een autoluw en parkachtig landschap. Vanuit de parkeergarage bij de Gouden Leeuw zijn de appartementen overdekt te bereiken via de loopstraten. De appartementen zijn ruim en licht opgezet met een mooi uitzicht op het omliggende park.
Je vindt meer hierover op deze website.

Een appartementseigenaar is automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Twee- tot viermaal per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden waar eigenaren gezamenlijk beslissingen nemen over noodzakelijk onderhoud, servicekosten, financiën, etc. De servicekosten bestaan o.a. uit de kosten van het bestuur en beheer, verzekeringen en onderhoud. Het dagelijks bestuur en beheer van de Gouden Leeuw is uitbesteed aan een professionele VvE beheerder, in ons geval Twinss VvE Beheer BV. Daarnaast is er een vaste huismeester in dienst, waar bewoners met hun vragen terechtkunnen.

Een behoorlijk aantal bewoners draagt als vrijwilliger bij aan een schoon, veilig en prettig leefklimaat binnen de Gouden Leeuw. Deze vrijwilligers hebben zich georganiseerd in projectgroepen die zich onder andere bezighouden met de financiën, het meerjarig onderhoudsplan, de veiligheid maar bijvoorbeeld ook met een deel van de groenvoorziening van het park. De projectgroepen komen maandelijks bijeen in het Cultureel Centrum Gouden Leeuw. Dit is een gemeenschappelijke ruimte voorzien van een bar, een restaurant en twee zalen waar (bewoners)activiteiten kunnen worden georganiseerd. Hier worden ook de algemene ledenvergaderingen gehouden. Ook hierover kun je op de site meer informatie vinden. En mocht je tijd en energie hebben: vrijwilligers die een (kleine) bijdrage willen leveren aan de Gouden Leeuw zijn van harte welkom!

Amsterdam Zuid-Oost (ook wel bekend als de Bijlmer) staat bekend als een muti-cultureel en kleurrijk stadsdeel van Amsterdam. Opgezet in de vorige eeuw kent het stadsdeel een turbulente geschiedenis. Van het nieuwe wonen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw raakte het stadsdeel vervolgens wat in de slop maar maakt sinds de eeuwwisseling weer een stormachtige revival door waar mensen weer met veel plezier wonen, werken, recreëren en uitgaan. In de directe omgeving vind je de Amsterdamse Poort, een geheel gerenoveerd groot winkelcentrum met winkels, concertzalen, een mega bioscoop, restaurants en het Johan Cruijff stadion. Ook bevindt zich hier het kantorengebied Amstel-III met vestigingen van banken, verzekeraars en andere bedrijven waaronder Ikea. Op de website zijn meer details te vinden.

Wonen in de Gouden Leeuw is een voorrecht. Het biedt de voordelen van buiten wonen in de stad in een ruim en licht appartement in een stadsdeel dat de wind weer in de rug heeft. Veel woonplezier toegewenst in de Gouden Leeuw!

Met hartelijke groeten,

Martin de Koning, voorzitter VvE Gouden Leeuw