Emil: Kookgas afsluiten, geld besparen

Projectgroep Van het Gas af

Een nieuwe projectgroep gaat werken aan de toekomst van onze verwarming en warmwaterinstallaties. De groep werkt onder de titel ‘Van het Gas af’, maar in feite is de VvE dat al sinds we aan het stadswarmtenet hangen. In de nieuwsbrieven van 4 Maart en 1 April is de missie en de projectgroep beschreven. Deze blog gaat door waar het verhaal in de nieuwsbrief van 15 April mee begon: mijn overstap naar koken zonder gas.

Ik ben Emil, woon in een studio-appartement in toren 10, en hak die knoop nu eindelijk door. Kan niet wachten tot de gasmeter weg is en mijn maandbedrag bij Vattenfall halveert, of misschien zelfs meer.

Neem zelf actie om te besparen

Het kleine beetje gas dat velen van ons nog individueel gebruiken om te koken is vanwege de vaste lasten (ca. 200,- per jaar) vreselijk duur, in verhouding tot de verbruikskosten. De game-changer, om eindelijk eens die stap te maken, is dat per 1 Maart dit jaar de kosten voor het weghalen van de gasmeter vervallen. Sneak preview: dat bespaart eenmalig 390,-

Netbeheer Nederland: “Verwijdering gasaansluiting consumenten nu tijdelijk volledig vergoed”

Volg mijn avontuur

In verschillende posts leg ik uit wat mijn kookwensen zijn, welke kosten en besparingen een overstap met zich meebrengen, hoe de overstap naar electrisch koken in de praktijk verloopt. Gebruik het reactieveld onder als U vragen of tips heeft. Uw input kan mij helpen dingen beter uit te leggen, en misschien zie ik iets over het hoofd. Er komen wat technische details voorbij, maar vooral verhalen uit de praktijk van een overstapper. Het proces is in werking gezet, mijn aanvraag voor afkoppeling van mijn aansluiting loopt bij Liander..

Er staat wat op het gas, ik moet nu even naar de keuken!